❗️Umumiy ovqatlanish shahobchalarida sanitariya-gigiyena qoidalariga rioya qilish!
✅Ovqat tayyorlash jarayoni:
✅Ovqat tayyorlash joyi toza va tartibli bo’lishi kerak;
✅Xodimlar toza kiyimda, bosh kiyimi va qo’lqopda bo’lishi kerak;
✅Qo’llar ovqat tayyorlashdan oldin va keyin yaxshilab yuvilishi kerak;
✅Ishlatiladigan uskunalar toza va dezinfeksiyalangan bo’lishi kerak;
✅Go’sht, baliq va tuxum yaxshilab pishirilishi kerak;
✅Tayyor ovqatlar tezda sovutilishi va to’g’ri haroratda saqlanishi kerak.
✅Idish-tovoq va asboblarni yuvish:
✅Idish-tovoq va asboblar issiq suv va detersan bilan yuvilishi, so’ngra dezinfeksiya qilinishi kerak;
✅Yuvish mashinalaridan foydalanish afzalroq;
✅Toza idish-tovoq va asboblar toza joyda saqlanishi kerak.
https://t.me/sanepidqom_qarshitum