⚠️Dovchani iste’mol qilishda ehtiyot bo’lish kerak bo’lgan holatlar:
Oshqozon kasalliklari:
✅Gastrit, oshqozon yarasi va o’n ikki barmoqli ichak yarasi bilan kasallangan odamlar dovchani iste’mol qilishda ehtiyot bo’lishlari kerak, chunki u kasallikning zo’rayishiga olib kelishi mumkin.
Tish emalining sezgirligi:
✅Dovchaning nordonligi tish emalini yupqalashtirishi mumkin, shuning uchun uni iste’mol qilgandan so’ng og’izni chayish tavsiya etiladi.
Allergik reaktsiyalar:
✅Ba’zi odamlarda dovchaga allergik reaktsiya bo’lishi mumkin. Agar allergiya belgilari paydo bo’lsa, uni iste’mol qilishni to’xtatish kerak.
Me’yorni bilish:
✅Dovchani haddan tashqari ko’p iste’mol qilish qorin og’rig’i va ich ketishiga olib kelishi mumkin.
https://t.me/sanepidqom_qarshitum