✅Yoz mavsumida ovqatdan zaharlanishdan saqlaning!

✅Yoz mavsumida ovqatdan zaharlanishdan saqlaning!

✅Yoz mavsumi keldi!Bu davr tabiat bilan yaqinlashish, sayohat qilish va ochiq havoda vaqt o’tkazish uchun eng yaxshi vaqt. Ammo, shuningdek, ovqatdan zaharlanish xavfi ham oshadi.

✅Quyidagi maslahatlar yozda sog’lom va xavfsiz ovqatlanishingizni ta’minlaydi:

✅Sanitariya qoidalariga rioya qiling:
Ovqat tayyorlashdan oldin qo’llaringizni yaxshilab yuving. Pishirish vaqti kelganda, barcha asbob-uskunalarni toza saqlang.

✅Oziq-ovqatni to’g’ri saqlang:
Issiq havoda oziq-ovqat tezda buzilishi mumkin. Har doim oziq-ovqatlarni muzlatgichda saqlang va uzoq muddatli saqlash uchun qadoqlarini tekshiring.

✅Ochiq havoda pishirishdan qoching:
Agar imkoningiz bo’lsa, ochiq havoda pishirish paytida go’sht yoki sut mahsulotlarini uzoq vaqt davomida tashqarida qoldirmang.

✅Oziq-ovqat mahsulotlarini yaxshilab pishiring:
Go’sht, baliq yoki tuxum kabi mahsulotlarni to’g’ri pishirishga alohida e’tibor bering. Ular ichak infeksiyalarining asosiy manbai bo’lishi mumkin.

✅Sabzavotlar va mevalarni yuvib oling:
Oziq-ovqatlarni iste’mol qilishdan oldin yaxshilab yuvib oling, ayniqsa sabzavotlar va mevalar, chunki ular pestitsidlar yoki bakteriyalar bilan ifloslangan bo’lishi mumkin.

✅Suvni e’tibor bilan tanlang:
Suv ichishda ehtiyot bo’ling,ochiq manbalardan suv ichmang.

✅Oziq-ovqatlarni aralashtirmang:
Har xil turdagi ovqatlarni aralashtirib qo’yishdan saqlaning, bu bakteriyalarning tarqalishini oshirishi mumkin.

https://t.me/sanepidqom_qarshitum