✅Yoz mavsumida ovqatdan zaharlanishdan saqlaning!
✅Yoz mavsumi keldi!Bu davr tabiat bilan yaqinlashish, sayohat qilish va ochiq havoda vaqt o’tkazish uchun eng yaxshi vaqt. Ammo, shuningdek, ovqatdan zaharlanish xavfi ham oshadi.
✅Quyidagi maslahatlar yozda sog’lom va xavfsiz ovqatlanishingizni ta’minlaydi:
✅Sanitariya qoidalariga rioya qiling:
Ovqat tayyorlashdan oldin qo’llaringizni yaxshilab yuving. Pishirish vaqti kelganda, barcha asbob-uskunalarni toza saqlang.
✅Oziq-ovqatni to’g’ri saqlang:
Issiq havoda oziq-ovqat tezda buzilishi mumkin. Har doim oziq-ovqatlarni muzlatgichda saqlang va uzoq muddatli saqlash uchun qadoqlarini tekshiring.
✅Ochiq havoda pishirishdan qoching:
Agar imkoningiz bo’lsa, ochiq havoda pishirish paytida go’sht yoki sut mahsulotlarini uzoq vaqt davomida tashqarida qoldirmang.
✅Oziq-ovqat mahsulotlarini yaxshilab pishiring:
Go’sht, baliq yoki tuxum kabi mahsulotlarni to’g’ri pishirishga alohida e’tibor bering. Ular ichak infeksiyalarining asosiy manbai bo’lishi mumkin.
✅Sabzavotlar va mevalarni yuvib oling:
Oziq-ovqatlarni iste’mol qilishdan oldin yaxshilab yuvib oling, ayniqsa sabzavotlar va mevalar, chunki ular pestitsidlar yoki bakteriyalar bilan ifloslangan bo’lishi mumkin.
✅Suvni e’tibor bilan tanlang:
Suv ichishda ehtiyot bo’ling,ochiq manbalardan suv ichmang.
✅Oziq-ovqatlarni aralashtirmang:
Har xil turdagi ovqatlarni aralashtirib qo’yishdan saqlaning, bu bakteriyalarning tarqalishini oshirishi mumkin.
https://t.me/sanepidqom_qarshitum