✅Salmonellyoz kasalligining profilaktikasi

✅Salmonellyoz kasalligining profilaktikasi

✅Salmonellyozning oldini olish quyidagilarni o‘z ichiga oladi:

✅Gigiyena qoidalariga rioya qilish;
✅Oziq-ovqat ishlab chiqarishlarida va umumiy ovqatlanish korxonalarida sanitariya-gigiyena normalariga rioya qilish;
✅Uy hayvonlari orasida salmonellyoz tarqalishining oldini olish;
✅Suv manbalari holatini nazorat qilish.

✅Parhez

✅Salmonellyozni davolash davrida bemorlarga 4-sonli parhez buyuriladi, u ratsiondan quyidagilarni istisno qiladi:

✅Unli mahsulotlar, non, yog‘li xamir;
✅Yog‘li go‘sht, baliq, parranda navlari;
✅Konservalar, dudlangan mahsulotlar;
✅Tuxum;
✅Yog‘lar (sariyog‘dan tashqari);
✅Sabzavotlar;
✅Rezavorlar, mevalar;
✅Shirinliklar, asal;
✅Qahva, kakao;
✅Gazlangan ichimliklar, kvas;
✅Spirtli ichimliklar.

https://t.me/sanepidqom_qarshitum